wrapper

Град Лесковац је и ове године организовао традиционалну посету и дружење у аеро и коњичком клубу.

Окупљени малишани, њихови родитењи, баке, деке и сви заинтересовани суграђани имали су прилике да уживају у изложеним авионима, упознавању са коњима, вожњи кочијама, пуштању змајева, вожњи Роштиљком и послужењу.

Добродошлицу најмлађима је поред чланова ова два клуба пожелео и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, на чију иницијативу је први пут организовано дружење на овом простору, као и манифестација за најмлађе у централном градском парку, роштиљање на Хисару и остале летње активности намењене дружењу са малишанима.

Прва посета је организована у коњичком клубу, где се обратила Jeлена Станковић, члан Градског већа. Рекла је да се Лесковац поноси дугом традицијом коњичког спорта и нагласила да су ове посете традиција:

„Најпре смо овде, на простору коњичког клуба чија традиција траје од 1933. године. Лесковац поред постојања клуба може да се похвали богатом историјом у коњичком спорту. Коњичке трке су пре више од 80 година почеле да се одржавају у нашем граду. А чувене су оне на Дан града, које се сваког 11. октобра одржавају на овом месту, окупе многобројне учеснике и то је традиција коју ће Лесковац увек неговати. Поново смо овде са жељом да коњички спорт и ове племените животиње приближимо нашим најмлађима и свим суграђанима и улепшамо им викенд. Сваке године се овде окупи велики број наших најмађих суграђана, њихових родитеља, бака и дека, и увек сви заједно проведемо леп дан.“

Након коњичког, посетиоци су продужили до простора аеро клуба „Саша Митровић“ где се у име локлане самоуправе обратила Владанка Стаменковић, члан Градског већа.

„Када је реч о аеро клубу, наши најмлађи и сви заинтересовани овде могу разгледати авионе, са члановима клуба разговарати о вишедеценијској традицији клуба Саша Митровић и авијатици уопште. Лесковачки аеродром је имао велики значај. На овом месту некада су одржавана авио-такмичења, спортске и друге манифестације, и овај аеродром је био и део европског система аеродрома за послове потраге и спасавања. Данас лесковачки аеродром и аеро клуб негују заљубљеници у ваздухопловство одржавају их живим, чувају традицију која постоји од давне 1923. године и надају се да ће ускоро поново летети изнад Лесковца.“

У име аеро клуба обратио се председник Горан Младеновић и рекао:

„Поред ових окупљања, чланови клуба констатним активностима промовишу рад. Пре три године смо Лесковчанима омогућили вожњу балоном, организовали смо изложбу макета испред Лесковачког културног центра, у библитеци су се сви заинтересовани малишани бавили израдом истих, организовали смо ревијално такмичење у параглајдингу... и многе друге активности за све заљубљенике у летење и оне који ће то тек постати. Уз велику подршку локалне самоуправе и градоначелника др Горана Цветановића успели смо да уредимо простор клуба што је подразумевало уређење парка на улазу, клупских просторија и уређење прилаза."

Младеновић је данас рекао и да су уз помоћ градоначелника и Војске Србије, успели да врате аеродром, односно да мастер план за аеро клуб више није у функцији, што конкретно значи да простор на којем се налази војска више не продаје.

Представници аеро клуба „Саша Митровић“ су градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу уручили захвалницу за велики допринос и подршку раду овог клуба.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија