wrapper

Градоначелник Лесковца, доктор медицинских наука Горан Цветановић, докторирао је пре три године на Медицинском факултету, Универзитета у Нишу са оценом 10.

Одбрани докторске дисертације под називом „Утицај акутних и хроничних компликација на квалитет живота оболелих од шећерних болести“ присуствовао је велики број представника академске заједнице, чланови породице, пријатељи и колеге.

Јула претходне године, др сци. мед. Горан Цветановћ презентовао је тему из своје докторске дисертације на 3. Међународном конгресу „Гојазност и хроничне болести“ у Лос Анђелесу на којем су учествовали лекари из Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Француске, Кине, Аустралије, Египта, Индије, Турске...

Подаци из доктората др сци. мед. Горана Цветановића коришћени су за израду научно-истраживачког рада под називом Impact of socio-demographic characteristics and long-term complications on quality of life in patients with diabetes mellitus проф. др Миодрага Стојановића, директора Института за јавно здраље у Нишу.

Цветановић је ове године изабран за члана председништва Српског лекарског друштва Републике Србије, и реизабран за члана председништва Oкружне подружнице Српског лекарског друштва Лесковац. Добитник је награде Лекарске коморе Србије за најчитанији рад у часопису Acta medica Medianae и добитник захвалнице Српског лекарског друштва за допринос развоју здравствених установа у Србији.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија