wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас одржао састанак са представницима компаније Аптив пакард Марком Масаном и Луисом Переиром Фигуериедом, и Игором Лончаревићем, саветником председника Републике Србије за директна улагања. Циљ састанка је унапређење пословања ове успешне компаније, проширење пословања и следствено запошљавање још већег броја радника.

На основу примарног уговора који је град Лесковац потписао са овим британским произвођачем делова за аутоиндустрију, Аптив је био у обавези да у свом производном центру запосли 2000 радника. Очекивани успех, стручни и вредни радници и одлични услови пословања, допринели су одлуци руководства да се тај број значајно повећа, па данас Аптив броји 3500 запослених, а како је данас најављено, до краја децембра текуће године биће запошљено још 700 људи. Из тог разлога су у свим већим насељеним местима са територије града Лесковца постављени позиви заинтересованим грађанима да се пријаве на конкурс за посао. У току овог продуктивног састанка, руководиоци Аптива су упутили позив градоначелнику да посети фабрику јер је од отварања, којем је присуствовао председник Репулике Србије Александар Вучић лично, направљен значајан помак.

Град Лесковац, четвороструки носилац BFC сертификата, је одличан савезник свим привредним субјектима који доприносе побољшању привредног амбијента и зато локална самоуправа стоји на располагању свим страним и домаћим инвеститорима. Аптив је изузетно озиљан инвеститор који је до сада у свој производни погон уложио 25 милиона евра. Ова британска компанија, која важи за једног од најбољих послодаваца, је отварањем фабрике покренула Зелену зону, значајно смањила незапосленост и побољшала пословну климу у Лесковцу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија