wrapper

Учесници ликовне колоније „На крилима маште“ отпутовали су јутрос на Власинско језеро. Организатор ове колоније је Дом културе Печењевце, а Град Лесковац је покровитељ и за те намене је издвојено 360 000 динара.

Малишане је испратио градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и овом приликом рекао: „Две и по деценије малишани из свих основних школа на територији града Лесковца одлазе на Власинско језеро, и управо у складу са називом колоније, лете на крилима маште и разноврсним активностима развијају своје таленте, уче о природи, тимском раду и проводе квалитетно испуњено време. До сада је кроз колонију прошло око 700 деце, а ове, јубиларне, својом маштом ће је обогатити 22 детета. Пет дана ће провести у рецитовању, певању, глуми, и у спортским такмичењима, у пратњи инструктора и организатора из Дома културе Пецењевце. Како ништа не препуштамо случају колонији ће присуствовати и лекар.“

Љубиша Ранђеловић, идејни творац и оснивач дечје ликовне колоније, поручио је да је поносан на чињеницу да је ова колонија изродила много академских сликара, стога је слободно може назвати институцијом.

Директор Дома културе Печењевце Мирослав Станојевић истако је да су се са учесницима колоније упознали пре месец дана, када су имали излет до кањона реке Вучјанке и изразио наду да их очекује лепих пет дана на Власинском језеру.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија