wrapper

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 495

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је посетио Омладински клуб у Лесковцу који је недавно реновиран уз финансијуску подршку овог министарства.

Удовичић је казао да је изузетно задовољан што Омладински клуб у Лесковцу само два месеца након отварања ради у пуном капацитету и у потпуности је прилагођен потребама младих у граду.

- Клуб посматра све аспекте од образовања, музичких секција, окупљања младих привредника и предузетника до рада са дијаспором, што сматрамо врло изузетним сегментом. Овакви омладински клубови показују колико на локалу постоји потреба и колико је неопходно развијати управо овакве институције и давати младима на важности и укључивати их у свакодневна дешавања, рекао је  министар Удовичић.

Он је нарочито похвалио локални акциони план за младе и напоре локалне самоуправе да од Лесковца направи град који ће бити по мери младих.

- Младима треба приступити као важном друштвеном ресурсу, којем је потребна подршка да искаже свој пуни потенцијал. Баш такав приступ развијамо преко Канцеларије за младе која је и носилац највећег броја пројеката усмерених према овој категорији наших суграђана. Желимо да млади знају да је Лесковац град у коме се знање, успех и таленат младих поштују и награђују, истакао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Он је казао да је ове године из буџета града издвојено 15 милиона динара за награђивање успешних младих талената, 3,5 милиона за рад Канцеларије за младе, као и 10 милиона динара за програме стручне праксе за свршене студенте.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија