wrapper

Град Лесковац постао је поносни носилац награде од стране институције заштитника грађана за развој свих облика приступачности у 2018. години.

Заштитник грађана јуче је у Београду доделио награду граду Лесковцу за допринос развоју приступачности садржаја у области културе и на основу пројеката које је реализовао Народни музеј у Лесковцу. У име градоначелника Лесковца др Горана Цветановића награду граду Лесковцу примио је начелник Јабланичког управног округа Милош Ћирић.

Том приликом истакао је:

„Народни музеј Лесковац сталном поставком „Додирни прошлост“, која је намењена слепим и слабовидим лицима, јединствен је у Србији и региону и управо смо захваљујући томе добили ово признање.

Град је поносан на Народни музеј, поносан на све који су допринели томе да наш чувар културне баштине из године у годину богати своју колекцију успеха, награда и признања, и да, поред тога, ове године буде проглашен МУЗЕЈОМ ГОДИНЕ и добије награду „Михаило Валровић“, коју добија трећи пут“ – додајући да Град константно улаже и у друге објекте како би приступачност особама са посебним потребама била подигнута на виши ниво.

Поред града Лесковца награду је добио и град Сомбор, град Смедерево, град Лозница и градска општина Врачар из Београда, док је признање добила општина Свијалнац. Похвалу заштитника грађана добио је град Вршац, општина Мионица, град Врање, ГО Пантелеј Ниш, ГО Савски венац Београд, општина Бела Паланка, град Зрењанин, град Нови Пазар, општина Рашка, општина Врњачка Бања и општина Параћин.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија