wrapper

У згради Јабланичког управног округа данас је 20 војника који су добровољно служили војни рок, у периоду од 1. септембра 2018. до 28. фебруара 2019. године, добило значке и захвалнице.

Додели су присуствовали представници Министарства одбране и Војске Републике Србије, Министарства унутрашњих послова, начелник Јабланичког управног округа Милош Ћирић, шеф кабинета градоначелника Лесковца Милан Ничић и председници и представници општина Јабланичког округа.

Пре свечаног уручења значака и захвалница присутнима се обратио начелник Регионалног центра Министарства одбране у Нишу пуковник Ненад Марковић који је истакао да Србија треба да има савремену, снажну и поуздану војску.

„Србија је поносна на своју војску, на војне традиције и своје војнике, нарочито на младиће и девојке који својом вољом служе војни рок. Данас, пети пут у граду Лесковцу додељујемо значке и захвалнице свима који су добровољно служили војни рок њима који су истински родољуби и јунаци нашег времена, зато што су изабрали да часно и одговорно служе војни рок на понос својим прецима“ – казао је Марковић.

Начелник Јабланичког управног округа Милош Ћирић је честитао свима војницима и рекао:

„Одбрана отаџбине је света дужност, право и част. Добровољним служењем војног рока показали сте како се воли домовина. Захваљујем се Војсци Србије која успешно сарађује са свим општинама Јабланичког округа.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија