wrapper

Данас је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са својим сарадницима обишао компанију „ДЦП Хемигал“, која важи за правог лидера у производњи козметичких препарата и средстава за дезинфекцију. У пратњи директора ове компаније, Игора Денића, обишли су производне хале, нови производни погон, као и радове на изградњи мензе за запослене у овој компанији.

„Успешни људи знају да лидер није позиција, бити лидер је огромна одговорност, а сви потези ове водеће компаније показују да „ДЦП Хемигал“ изузетно одговорно ради свој посао.

То су и показали када су међу првима уплатили милион динара на донаторски рачун града Лесковца како би дали свој допринос нашој заједничкој борби против заразне болести Ковид-19. Поред тога, донирали су и медицински алкохол Општој болници нашег града. Овом приликом се захваљујем породици Денић на великом степену одговорности и хуманости и честитам им на свему што су до сада постигли за ових 25 година колико фирма постоји,“ – истакао је градоначелник Цветановић.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић похвалио је компанију „ДЦП Хемигал“ која је постигла много: „са својих 115 запослених (од којих је 16 факултетски образованих) ова породична фирма годишње произведе око 6 милиона јединица производа. У свом асортиману ДЦП Хемигал има преко 200 артикала који се извозе у земље региона, па чак и у Хонг Конг.“

Говорећи о новој производној хали ове компаније, градоначелник Цветановић рекао је следеће:

„У протеклом периоду је у адаптацију магацина, проширење производње, односно отварање новог производног погона и енергетску ефикасност зграда уложено око 500.000 евра, што ће додатно унапредети пословање. Добра вест је и то што ће од септембра, када се очекује пуштање новог погона у рад, број запослених порасти за још десетак,“ – и додао да је ДЦП Хемигал заслужено добитник Октобарске награде града Лесковца у 2018. години, и да сваке године оправдају указано поврење, као и награде капетан Миша Анастасијевић за допринос развоју привреде, предузетништва и друштвене вредности.

Директор компаније „ДЦП Хемигал“ Игор Денић том приликом захвалио се градоначелнику Цветановићу на посети и казао следеће:

„Ми се држимо принципа добре пословне праксе – друштвена одговорност је јако важна за нас. Што се тиче овог периода, ми смо неколико недеља пре почетка ванредног стања имали велики удар, када су у питању дезинфекциона средства, и тада смо увели три смене, обезбедили радницима бесплатан превоз и примили петоро нових људи, који су се показали као јако добри и који ће остати у фирми и након овог таласа. Успели смо да одговоримо на све упите и испоштујемо све купце.“

„Сви запослени који су радили у три смене, али и моји кључни сарадници који су били под притиском су сав посао јако добро изнели, желим овом приликом да им се захвалим,“ – додао је директор Денић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија