wrapper

Градско веће Града Лесковца данас је усвојило одлуку о успостављању Сарадње између градске Општине Врачар и Града Лесковца.

Сарадња са градском Општином Врачар успоставиће се у областима од заједничког интереса које су дефинисане Споразумом који ће бити потписан.

Градско веће предложило је Скупштини Града Лесковца да усвоји наведену одлуку након чега би председнк Општине Врачар проф. др Милан Недељковић и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић потписалио Споразум о сарадњи чиме би Лесковац постао богатији за још један братски град, односно општину.

Извештавајући по овој тачки на данашњој седници Градског већа, градоначелник Лесковца др Горан Цветановић говорио је о Општини Врачар и рекавши да у њој живи око 60 хиљада становника, да се на њеној територији налазе бројне значајне институције попут Народне библиотеке, Завод за заштиту споменика, Српске књижевне задруге, Завода за трансфузику крви као и највећи православни храм на Балкану храм Светог Саве.

„Председник Општине Врачар проф. др Милан Недељковић и ја смо покренули иницијативу да се успостави сарадња између нашег града и Општине Врачар ради остваривања заједничких циљева. Наше заједничко уверење је да ћемо успостављањем везе подстаћи сарадњу институција у области културе, привреде. Образовања, туризма, спорта и у другим областима од заједничког интереса“ казао је градоначелник на данашњој седници Градског већа.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија