wrapper

Ватрогасно-спасилачка јединица Сектора за ванредне ситуације МУП-а Лесковац добила је од Министарства унутрашњих послова још једно возило.

Тим поводом градоначелник Лесковца, др сци. мед. Горан Цветановић, данас је посетио Јединицу и разговарао са њеним припадницима и начелником Сектора за ванредне ситуације Ивицом Ранђеловићем.

„Ово је треће возило које је Министарство унутрашњих послова обезбедило лесковачким ватрогасцима и упућујем велику захвалност због тога. Вредност овог возила је 240 хиљада евра, док је укупна вредност претходна два која су стигла у наш град 415 хиљада евра. У јединицу је стигао и џип вредности 22 хиљаде евра за обилазак терена. Можемо да кажемо да је преко 670 хиљада евра стигло у наш град у претходним месецима овим путем“ – рекао је градоначелник данас и честитао Ватрогасно-спасилачкој јединици на Октобарској награди, Медаљи, која је додељена на Дан града Лесковца, 11. октобра 2019. године.

„Импресивно је било то што сте ранијих година све радили са слабом и застарелом опремом, а сигуран сам да ћете са овако савременом бити много бржи и ефикаснији. У своје име и име града захваљујем још једном и честитам на заслужено добијеној Октобарској награди, јер ваше залагање и пожртвованост заслужују респект од стране свих наших суграђана“ додао је градоначелник Цветановић и подсетио да је и град помагао јединицу опремом попут пумпи за прање возила и опреме, ватрогаснх напртњача, специјалних млазница за гашење пожара, приколица за превоз моторних санки и другом ватрогасном опремом.

Ивица Ранђеловић, начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Лесковац, је истакао како ова опрема много значи једници: „Овим осавремењивањем смо на добром путу да решимо све проблеме са којима смо се сусретали због застареле опреме. Сада када имамо много боље услове трудићемо се да још боље радимо, а све у циљу повећања безбедности свих наших суграђана. Захваљујем градоначелнику Цветановићу који нам пружа велику подршку, који издвоји време да нас посети, овим људима у јединици то пуно значи, прија нам и обавезује нас да наставимо са што бољим радом“ – нагласио је Ранђеловић.

Саша Јовановић, заменик команданта Сектора за ванредне ситуације описао је техничке детаље возила и описао начин употребе истог.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија