wrapper

Један од најлакших и најефикаснијих начина за унапређење здравља јесте физичка активност. У част Светског дана бицикала и Светског дана заштите животне средине ове године је организована акција вожње бицикала, четврти пут у нади да ће она постати једна лепа традиција.

Вожња бициклом је један од идеалних начина за побољшање опште телесне кондиције. Добра је замена за трчање јер мање оштећује колена, добра је за јачање леђних мишића и кичме. Како смо свесни значаја физичке активности, организацијом овакве акције промовишемо здрав стил живота, али и одговоран однос према животној средини.

Ове године возило се од централног градског трга до хотела Бавка на путу Лесковац-Власотинце који је реконструисан са 283,3 милиона динара. Све учеснике је код хотела чекало освежење и послужење.

На централном градском тргу се окупио велики број бициклиста, а на конференцији за медије говорила је Марија Јовановић, која је казала:

„Циљ вожње је дружење, промоција културе вожења бицикла, позитиван ефекат који вожња бицикле има како на животну средину, тако и на опште здравствено стање тела.

Позитиван утицај вожње на здравње, предмет је истраживања бројних института и научника. Истраживања кажу да вожња 30 км недељно упола смањује ризик од озбиљних болести као што су болести срца, висок крвни притисак и најчешћи облик дијабетеса. Бициклизам помаже тако што убрзава метаболизам, а ефекат убзаног сагоревања масти траје и неколико сати након вожње, кажу стручњаци. Вожња бицикле има позитивно дејство на расположење, ослобађањем ендорфина – хормона среће.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија