wrapper

Данас је одржана акција „Вожња бицикала са градоначелником“. Сви заинтересовани грађани окупили су се испред Лесковачког културног центра у 10 часова и кренули пут Богојевца.

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић пожелео је свим возачима пријатну вожњу и том приликом истакао:

„Веома ми је драго што сте дошли у оволиком броју. Претходне године окупили смо се на истом овом месту и кренули пут Богојевца на прву организовану „Вожњу бицикала са градоначелником“.

Тадашња акција била је jeдинствена у нашем граду, изазвала је бројне позитивне реакције и била веома посећена. Из тог разлога пожелели смо да и ове године организујемо једно лепо дружење које ће нам, надам се, остати у лепом сећању.“

„Данашња вожња бицикала је рекреативног карактера, наш је циљ промоција бициклизма, а пре свега здравог начина живота и очувања животне средине. Рекреативци ће бити у прилици и да ближе упознају кутак нашег града који ћемо обићи данашњом рутом => Лесковачки културни центар – Фабрика за пречишћавање отпадних вода у Богојевцу и назад,“ – додао је градоначелник Цветановић истакавши да се нада да ће ова акција бити подстрек другима да промовишу здрав начин живота кроз сличне, а ми ћемо се трудити да наставимо са оваквим дружењима, да нам ова вожња постане традиција.

У вожњи је учествовало око 500 бициклиста, међу којима су поред, градоначелника др Горана Цветановића и председника скупштине Александра Ђуровића, који су предводили колону, учествовали и представници Локалне самоуправе, директори јавних предузећа и институција.

Учесници су на крају вожње имали прилику да се окрепе у кругу Постројења за пречишћавање отпадних вода у Богојевцу. Бициклистима је руководство ЈП „Водовод“ пружило прилику да обиђу постројење.

 

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија