wrapper

Један од основних принципа којим се локална самоуправа Града Лесковца води јесте развој и улагање у предшколско образовање јер је важно да деца од најранијег узраста социјализују како би у будућности постали равноправни чланови нашег друштва.

Значајна су улагања у предшколску установу „Вукица Митровић“, међутим, број родитеља у радном односу расте и наша предшколска установа својим тренутним капацитетима не може да испрати тај тренд.

Аутостоп је компанија која поред огранака у Ирској, Великој Британији и Грчкој, има највећи производни погон у нашем граду са око 900 упошљеника. С обзиром на то да се углавном ради о младим родитељима чија су деца вртићког узраста, ова друштвено-одговорна компанија је, пратећи светске трендове адаптирала део свог простора и претворила га у модеран вртић који ће похађати око 80 деце запослених у две смене. О њима ће бринути васпитачице, патронажне сестре и сервирке које  ангажовала ова фирма.

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и власник компаније Панајотис Пицикос су званично отворили вртић, док су врпцу пресекли Пицикос и једна од радница компаније чије дете похађа вртић. Градоначелник је том приликом уручио свој деци поклоне и поручио да и остале фирме у Лесковцу могу да се угледају на Аутостоп, Илуте и Лескобегз:

„Према последњим истраживањима у фирмама са вртићима за запослене продуктивност расте 10-12% с обзиром на то да родитељи могу да дају свој пословни максимум јер се осећају растерећено и сигурно у вези са квалитетом неге коју њихова деца добијају. Вртић у оквиру пословног простора компаније омогућава уштеду времена и финансијсих средстава које запослени родитељи троше како би своју децу одвели и вратили из вртића.

Осим веће продуктивности запослени ће радити са већим задовољством јер знају да њихов послодавац истински брине о њима и њиховим најближима, а сложићете се тај осећај припадности и прихваћености је свима нама важан.“

Власник компаније Панајотис Пицикос је у свом излагању рекао да је овај пројекат испуњење сна и додао:

„Захвалио бих свим својим колегама који су напорно радили како би ово омогућили. Надам се да ће овај вртић постатти модел понашања за све остале компаније. Наша деца су наша будућност. Наша будућност зависи од начина на подижемо своју децу. Наш циљ је да деци омогућимо што боље образовање, како би касније били добри ученици и добри људи. Хвала вам свима на поверењу и подршци.“

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија