wrapper

Поред значајних издвајања за област спорта и образовања која су из године у годину већа, 2013. године основан је Фонд за младе таленте у оквиру којег је установљена традиција награђивања младих талената на Дан града и Дан Светог Саве. Од тада је из буџета града награђено преко 4500 младих укупним издвајањем од 121,8 милиона динара.

Наградна екскурзија за носиоце Вукове дипломе је још један програм који за циљ има подршку и афирмацију успешних младих људи. 

Данас је преко тог програма преко 80 носилаца дипломе „Вук Стефановић Караџић“ отпутовало на наградну екскурзију, коју седми пут организује Град Лесковац у сарадњи са Канцеларијом за младе. За ове намене из буџета града је издвојено 3 милиона динара, а од 2015. године за наградну екскурзију је издвојено 11 милиона динара, с тим што генерација Вуковаца која је завршила средњу школу 2020. године због епидемијске ситуације није путовала Србијом али је на њихове рачуне уплаћено по 25.000 динара. Најбољи ученици нашег града ове године имаће прилику да посете Јагодину, Крагујевац, Београд, Нови Сад, Суботицу, Палић, Фрушку гору, Сремске Карловце и друга места наше земље.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је у сали Скупштине града Лесковца поздравио добитнике наградног путовања, пожелео им леп провод и поручио им:

„Ви, млади и талентовани људи, а судимо на основу онога што сте до сада постигли, сте гаранција успешне и добре будућности Лесковца и наше Србије. Ваша интелигенција, ваш рад, знање, вера у себе треба свакога дана да буду у центру свих дешавања, па и медијске пажње, јер се само знањем и вредним радом у животу побеђује. Награда града Лесковца је додатни подстрек да не посустанете, да истрајете, подршка вашој младости и труду, а све што као локална самоуправа радимо, градимо, стварамо, чинимо да бисте овде, у вашем родном граду пронашли своје место под сунцем.“

Вања Иванчевић који је ове године као Вуковац завршио лесковачку Гимназију и уписао жељени Факултет организационих наука се у име вршњака захвалио на прилици и подршци:

“Желео бих да се захвалим  граду Лесковцу и Канцеларији за младе што су за нас организовали ову екскурзију. Нама ово много значи зато што због короне претходне две године нисмо могли да путујемо на екскурзије, тако да нама ово дође једно заједничко лепо дружење. Ако се не варам Лесковац је једина општина која има овакав вид награђивања својих најбољих ђака. Желим својим друговима да пожелим леп провод и срећан пут.”

Поред Александра Стојановића из Канцеларије за младе и лекара, у пратњу младих Вуковаца пошле су и чланице Кабинета градоначелника, успешни академски грађани на које будуће генерације треба да се угледају - чланице Градског већа Сања Милошевић, дипломирани дефектолог и Јелена Станковић која је докторанд и асистент и сарадник у настави на  Економском факултету Универзитет у Нишу. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија