wrapper

У склопу обилазнице око Светоилијског гробља које се простире на 20 хектара изграђене су канализација и саобраћајица у дужини од 420 метара. За овај значајни пројекат град Лесковац је издвојио 22,8 милиона динара.

Радове на асфалтирању саобраћајнице који се приводе крају обишли су директори ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић и ЈКП Комуналац Владимир Синадиновић.

„Пројекат је веома значајан за све наше суграђане јер ће им функционисање на овом простору бити олакшано у погледу приступа гробним парцелама њихових најмилијих. Значајно олакшање ће бити и за раднике ЈКП Комуналаца који ће на квалитетнији и несметанији начин обављати одржавање хигијене и за уређење овог дела града.

 Што се тиче Јавно комуналног предузећа „Комуналац“ у нашој надлежности је да водимо рачуна о Светоилијском гробљу те се константно трудимо да допринесемо уређењу овог простора.

Пре непуних десетак дана изведени су радови на уређењу стаза у дужини од 750 метара од чега је 210 метара поплочано бехатон плочама, а остатак је асфалтиран. Вредност инвестиције је 5,8 милиона динара. Ово је трећа година да изводимо ове инвестиције те укупна дужина новоуређених стаза износи преко 2000 метара и укупно је уложено 18 милиона динара. Када је у питању рад погребне службе није се радило само на уређењу стаза. Адаптирана је унутрашњост објекта капеле, направљена рампа за приступ особама са инвалидитетом, замењена столарија и извршена је санација фасаде“ – казао је директор Комуналца Владимир Синадиновић.

Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња говорио је о техничким детаљима изградње обилазнице и рекао:

„Предмет уговора је изградња обилазнице око гробља, односно радови на изградњи саобраћајнице и на изградњи канализационе мреже у дужини од преко 400 метара која креће од улаза у комплекс гробља поред капеле, урађени су потпорни зидови неопходни за изградњу саобраћајнице. Изграђена је и канализациона мрежа. Данас се врши асфалтирање првог слоја, сутра ће другог, и следећче недеље ће се извршити радови на другој траси, код пута према Доњој Јајини.“

Данас је речено да је Светоилијско гробље занемаривано више деценија и да су прве значајне инвестиције започеле 2015. године изградњом тоалете и уређењем стаза.

Најављено је и да ће комуналац уз подршку града на челу са градоначелником др сци. мед Гораном Цветановићем наставити уређење Светоилијског гробља.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија