wrapper

Радови на изградњи дела атмосферске канализационе мреже у дужини од 220 метара, за које је из буџета Града издвојено 13,5 милиона динара, приводе се крају.

Поред тога уграђен је и систем за препумпавање атмосферских вода, за које је додатно опредељено 3,2 милиона динара. Поменуте радове обишао је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са својим сарадницима.

Градоначелник Цветановић је истакао да се овај пројекат због сложености радио из три фазе у укупној дужини од 510 метара и  подсетио на улагања у опремање Зелене зоне:

„Веома је значајан за читаво подручје Зелене зоне, јер ће се тиме трајно решити проблем одводњавања атмосферских падавина, што је значајно и за сам град кад су атмосферске падавине у питању. Прва фаза завршена је 2018. године када је изграђена и приступна саобраћајница, паркинг простор и осветљење за потребе фабрике Аптив. Знате да је сама компанија уложила 25 милиона евра, а видим да неки од медија пишу да тамо ради већ око 5000 радника. Друга саобраћајница је код парцеле дистрибутивног центра Статовац, где је парцела купљена за 41,5 милиона динара, а град је за обе саобраћајнице издвојио преко 80 милиона динара. Подсетићу и да смо 2017. године изградили кружну раскрсницу, са 37 милиона динара и на тај начин смо омогуићили безбедан долазак и одлазак упошљеника."

„Битно нам је да ова зона буде атрактивна за инвеститоре. Имали смо лицитацију и понудили смо једну парцелу из Зелене зоне, нико се није пријавио, али ми ћемо и даље радити на томе, да као што су дошли Аптив и Статовац да дођу и други инвеститори. За то је потребна комплетна комунална инфраструктура и очекујемо да сада, када је евидентно да се то заврашава дође још заинтересованих за улагања“ – закључио је градоначелник.

Директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Новица Николић је истакао да су све уговорне обавезе између одговорног извођача радова АБ Коп и града Лесковца испоштоване и набројао радове које тај уговор подразумева: полагање цеви у дужини од 220 метара на дубини од 6 метара, уградња пластичних канализационих шахти, изградња изливне грађевине и трапезног канала, те полагање кабла од трафостанице до шахти. „Рок за извођење радова је према уговору био 75 дана, а читав пројекат је завршен за 55 дана. Све обавезе по уговору су завршене, остало је само да, у току следеће недеље Електродистрибуција заврши радове на прикључењу, односно радове на самој трафостаници и на постављању ормана.“ 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија