wrapper

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и председник Скупштине града Александар Ђуровић су данас у присуству многобројних мештана Грделице озваничили завршетак радова на реконструкцији деонице пута од улаза у Грделицу до кружног тока код Ораовице, у дужини од 570 метара, у шта је уложена сума од 34 милиона динара.

Градоначелник се захвалио републичким институцијама, Јавном предузећу „Путеви Србије“и „Коридори Србије“, који су омогућили ове радове, на одличној сарадњи, o чему сведочи велики и број саобраћајница на територији града које су рехабилитоване уз помоћ њихових средстава. Он је у свом обраћању истакао да је ово значајан моменат за све становнике Грделице и Лесковца, али и Србије с обзиром на то да је овај пут деценијама представљао ризик проблем и ризик за све учеснике у саобраћају, возаче, а нарочито пешаке.

„Као што видите, улаз у Грделицу је сада потпуно рехабилитован и што је најважније, безбедан. Ову изузетно важну инвестицију нам је омогућило Јавно предузеће Коридори Србије. Искористио бих прилику да им се захвалим на безрезервној подршци и успешној сарадњи.

У плану је даље улагање у развој саобраћајне инфраструктуре и рехабилитација пешачких површина широм подручја Града Лесковца. Сведоци смо да се свакодневно ради на унапређењу и рекострукцији не само централних улица и путева, већ и периферних и сеоских делова наше путне инфраструктуре. Ми смо свакодневно на услузи свим нашим грађанима, настојимо и залажемо се за напредак и бољитак свих подручја нашег града и свих становника са територије Лесковца.“

Градоначелник је истакао да ће локална самоуправа наставити са реконструкцијом и рехабилитацијом свих путева и саобраћајница на територији града, изразивши своје задовољство што је обећање да ће овај проблематични део путне инфраструктуре који представља „жилу куцавицу, поред аутопута, поред Коридора 10 који омогућава брзу комуникацију са Северном Македоником, Грчком и Бугарском, безбедност ове деонице је од виталног значаја за све становнике Грделице, а нарочито за децу која из сел Ораовица иду до школе“.

Леонид Вуковић, шеф пројекта за аутопут Е-75 југ испред Коридора Србије је додао да му је задовољство што се поново среће са градоначелником овако лепим поводом, истакао да су радови по договору приведени крају за 90 дана, те додао да ће преостали радови на хоризонталној и вертикалној сигнализацији у најскоријем року бити завршени. „Ово је последњи у низу примера којим су Коридори Србије показали да су друштвено одговорно предузеће, да воде рачуна о потребама локалног становноштва које се налази у подручју изградње аутопута. До сада је на јужном краку Коридора 10 асфалтирано, изграђено и санирано близу 50 километара алтернативних и локалних путева.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија