wrapper

У селу Губеревац се данас изводе завршени радови на уградњи другог слоја асфалта на деоници пута укупне дужине 1120 метара вредности 17,4 милиона динара.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је обишао поменуте радове и том приликом рекао:

„После завршетка једног од капиталних пројеката - потпуне реконструкције пута Лесковац – Власотинце у дужини од 6,5 км у који је уложено 283,3 милиона динара, а који управо мештани овог краја, Губеревца, Бадинца, Горњег и Доњег Буниброда, највише користе, данас смо овде, у селу Губеревац, где се приводе крају радови на уређењу саобраћајнице укупне дужине 1120 метара, вредност радова 17,4 милиона динара. Радове који се финансирају из буџета Града, изводи група: ПРОФИ ПУТ ДОО из Лесковца који је носилац посла,  и подизвођачи СР ТРАНС КОП ЈАНКОВИЋ МАЛИША ПР из Пожаревца, ПР ВЛАДИМИР ГОЛУБОВИЋ из Грделице и НИНЕКС ДОО из Лесковца. У овом крају, тачније у селу Горњи Буниброд, рехабилитована је деоница саобраћајнице 2016. и 2018. године у дужини од 800 метра, вредност  радова скоро 7 милиона динара. Прошле године смо такође управо у том селу санирали деоницу од 500 метра, вредност радова 4,5 милиона динара.“

Љиљана Михајловић, технички директор ЈП Урбанизам и изградња, рекла је да је урађено машинско крпљење ударних рупа и оштећења, изравнајући слој од БНСС22 и хабајући слој АБ11 у дужини од 4цм, као и банкине од туцаника. Она је додала да се радови изводе на основу пројекта за извођење радова и на основу саобраћајној пројекта привремене саобраћајне сиганлизације и назначила да су радови завршени пре рока. "Од укупних 5400 метара колика је ова деоница пута, до сада смо реализовали преко 3000 метара, ово су биле најкритичније деоница, са највећим оштећењима, тако да смо гледали да прво урадимо све те деонице."

Председник Савета месне заједнице Губеревац Зоран Станковић се захвалио градоначелнику Цветановићу и сарадницима на уређеном путу који је био у врло лошем стању. 

"Подсетићу вас да је у протеклом периоду уз несебичну подршку локалне самоуправе завршени радови на растеретном каналу који ће трајно решити поплаве Туловске реке, а у току су припреме и ускоро почетак радова на реконструкцији ограде на основној школи у Губеревцу, што је од великог значаја за безбедност деце у школи, такође су освежени и атарски путеви, што је нама од великог значаја."

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија