wrapper

Радови на изградњи примарне водоводне мреже у дужини од 2073 метра и вредности 19 милиона динара у северном делу града започети крајем септембра ове године завршени су у року, што је био повод да градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са својим сарадницима данас присуствује конференцији за медије у Липовици на којој се говорило о овој теми.

У име локалне самоуправе града Лесковца обратила се Андреа Тошић помоћник градоначелника. Износећи податке о овој значајној области подсетила је на важност улагања у изградњу и реконструкцију водоводне мреже и рекла:

„Ова важна инвестиција је почетак решавања једног од највећих проблема са којим се грађани овог дела нашег града суочавају. Када је реч о водоводној мрежи на територији нашег града се изводи неколико пројеката који имају за циљ да се здрава, пијаћа вода обезбеди свим становницима Лесковца. Тренутно се изводе радови у две улице у Бобишту вредни скоро девет милиона динара, а за неколико дана ће почети радови и на изградњи водоводне мреже у Горњем Стопању за шта ће бити издвојен милион и 500 хиљада динара.“

Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња је данас рекао да су радови на полагању примарног цевовода завршени у року и да је њима спојен цевовод из Барја са цевоводом из правца Брестовца.

„Положене су цеви пречника 315мм, цевовод је под притиском, вода је испитана. Завршили смо огроман посао за северни део територије града Лесковца, односно за северни крак водоснабдевања. Остаје нам да даље улажемо у секундарну водоводну мрежу и припремамо средства за изградњу резервоара и цевовода изнад Печењевца“ – казао је Николић.

Данас се у име мештана северног дела Лесковца обратио Александар Стаменковић, одборник у Скупштини града:

„Овај пројект је веома важан за становнике Липовице и читавог северног дела града. Након више деценија добили смо примарну водоводну мрежу, очекујемо да у наредним годинама буде изграђена и секундарна. Захваљујући локалној самоуправи на челу са градоначелником Цветановићем, заиста се много улаже у овај део града и то не само у водоводну мрежу, и пут којим се долази из Лесковца је добро урађен, добили смо модерну амбуланту, у току су радови на изградњи ограде око школе“ – закључио је Стаменковић.

Градоначелник Цветановић је на конференцији за медије истакао да ће се у петак обићи интензивни радови на релацији Лесковац-Лебане, где се може видети уграђен први слој асфалта, и додао да ће се након зиме уградити још један слој асфалта на поменутој релацији. Он је додао да ће се у петак одржати и конференција на релацији Лесковац-Вучје.

„Добили смо сагласност, потврду и све потребне дозволе, тако да су радови почели већ данас на обележавању електроинсталације, телекомуникације, свега онога што је потребно за урбани живот у 21. веку, почеле су стазе да се склањају код Хемијске школе, тако да очекујемо до средине следеће године завршетак пута Лесковац-Стројковце, у дужини од око 9 км, где је до сада одобрена инвестиција у вредности од око 282 милиона динара. Ово је важан пројекат на који су мештани Вучја чекали деценијама. Као што сам и обећао пре неколико месеци да ћемо интензивно да радимо на Булевару Николе Пашића, да ћемо кренути на релацији Лесковац-Лебане, и свега онога што припада граду Лесковцу, што је евидентно и што се сада ради, и последња дестинација коју сам обећао, а то је Лесковац-Вучје, и када радови одмакну, волео бих да са вама заједнички обележимо почетак радова.“

О поменутој инвестицији говорио је и директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић који је рекао да ће се најпре изводити демонтажа тротоарских површина, односно скидање асфалта, али и демонтажа постојећих ивичњака који су у врло лошем стању, тако да део коловозне траке неће бити за саобраћај.

„Предмет прве фазе реконструкције пута ка Вучју јесте деоница од Хемијске школе до Стројковца и оно што ће се радити у току ове и наредних недеља јесте релација од Хемијске школе до спортске хале. Предмет пројекта јесте да се реконструишу тротоари, тако што се дижу компелтно, уграђује се тампон и асфалтирање у два слоја, ради се рехабилитација коловоза, наравно решава се одводњавање, а надаље како временске прилике дозвољавају, кренуће се са радовима ка Стројковцу. Оно што је пре свега циљ јесте да се склони камена коцка са коловоза. Ради се и проширење коловоза са пет на шест метара, а ми имамо и други захтев, да дођемо до бициклистичких стаза, односно до тротоара кроз насељена места, а након тога предмет ће бити сам пут до Вучја.“

На данашњој конференцији за медије градоначелник Цветнановић је истакао да је у току данашњег дана посетио Дом здравља и лесковачку болницу и додао је да се полако ослобађају одељења која су била у ковид систему, да је све мање заражених, да је отприлике дупло већи број пацијената који изазе из болнице, од оних који се примају, што не значи да треба да се релаксирамо.

„Ово је тај ударни талас, од наше одговорности, од вакцинације, зависи да ли ће бити нових таласа. Чини ми се да ове ковид пропуснице полако али сигурно утичу на младу популацију која полако сазрева и схвата да је у њиховом интересу, у интересу њихових најближих да већина нас буде вакцинисана.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија