wrapper

Подела субвенција пољопривредним произвођачима за текућу, 2019. годину, завршена је данас поделом у спортсkој хали „Партизан“ у Лесковцу.У текућој години за субвенције је из буџета града одвојена сума у износу од 30 милиона динара и субвенције је добило 787 пољопривредника.

Након подела у Грделици, Вучју, Манојловцу и Печењевцу, градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић је и данас уручио уговоре о подстицајима. Том приликом казао је:

„Данас смо уручили 368 уговора о подстицајним средствима за које је издвојен новац у износу од 15,7 милиона динара. Овим показујемо спремност да помогнемо просперитету пољопривреде. Од преузимања одговорности уручили смо 5300 субвенција у износу од 182 милиона динара. Већ наредне године у те сврхе из градске касе ћемо определити суму од 35 милиона динара, 5 милиона више него у текућој години”- рекао је градоначелник осврнувши се на укупна издвајања за област пољопривреде.

„Из буџета града ћемо за област пољопривреде за 2020. годину издвојити преко 110 милиона динара, 20 више него ове године, а скоро три пута више него 2012. Тада је издвајање било 41,2 милиона динара. Посвећени смо и другим важним сегментима ове области. Као што је процес комасације у који је до сада је уложено 86 милиона динара. Радимо и на уређењу атарских путева. До сада су изграђени у дужини од скоро 200 километара за шта је издвојено преко 60 милиона динара. Пројекат електрификације поља је још један пројекат на који смо поносни. До сада је у овај подухват уложено 103,6 милиона динара и изграђено је преко 37 км електромреже, и управо је електификација један од наших капиталних пројеката за 2020. годину. Настављамо са истим циљем – подстицање еколошки здравијих али и исплативијих метода иригације и за те намене из буџета ће бити издвојено 102,4 милиона динара” – казао је градоначелник Цветановић данас.

У име пољопривредника захвалио се Бобан Живковић из Винарца и казао да им субвенције веома значе, као и да ће их он употребити за проширење производње.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија