wrapper

Радови на једној од најзначајних деоница Јабланичког округа која спаја Лесковац и Власотинце данас су у потпуности завршени. Подсетимо, деоница је реконструисана у дужини од 6500 метара и то од пружног прелаза у улици Симе Погачаревића до металног моста на Јужној Морави. Овај део града сада има потпуно савремени изглед, са два кружна тока, квалитетним коловозом, пешачким и бициклистичким стазама и новом расветом.

„Већ неко време користимо овај пут и са сигурношћу тврдим да је направљен велики напредак и да су грађани задовољни. Сви смо већ заборавили да је ова деоница пута била у веома лошем стању, посебно део на улазу у Лесковац, где се некада налазила индустријска зона и војна касарна, будући да је коловоз био направљен од коцке старе 70 година, пун рупа и закрпа. Новац за ову капиталну инвестицију обезбедило је предузеће Путеви Србије у износу од 283,3 милиона динара, док је град Лесковац финасирао радове на водоводној и канализационој мрежи 14,2 за водоводну мрежу у 31,1 милион за канализациону“ – рекао је данас градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић на конференцији заказаној поводом завршетка радова и нагласио да је пројекат реконструкције пута Лесковац-Власотинце једна од капиталних инвестиција која је обележила 2020. годину.

Градоначелник је подсетио како је некада изгледао овај део града:

„Поред коцке старе 70 година, овај крај је био лоше осветљен и небезбедан, а сада је ова улица и читава дужина од 6,5 километара до Власотинца савремена и саобраћај се одвија безбедније за све становнике Лесковца и читавог Јабланичког округа. Овај пут се придружује значајним деоницама које смо уредили попут пута између Печењевца и Брестовца и пута до Богојевца.“

Новица Николић, дирекор ЈП „Урбанизам и изградња“ је потврдио да су радови допринели безбеднијем одвијању саобраћаја на овом државном путу и објаснио да два километра пролазе кроз Лесковац, а 4,5 километра је од улаза у Лесковац до Власотинца и нагласио да се постављањем уличног осветљења, које се изводи данас, потпуно завршава пројекат изградње овог значајног пута.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија