wrapper

Данас се изводе завршни радови на уградњи бехатон плоча у улицама Гоце Делчева и Партизанска, а у току су и радови на санацији дела тротоара на Булевару ослобођења.

Вредност радова у ове две улице износи око 10,8 милиона динара, а радови су подразумевали уређење коловоза на саобраћајницама од асфалта, тротоарске површине су урађене од бехатон плоча, уграђени су нови ивичњаци, постављени су нови гајгер сливници, извршено је висинско нивелисање постојећих шахт поклопаца. Постављена је вертикална сигнализација и извршено је хоризонталано обележавање саобраћајница.

Радове је изводило предузеће „АБМ ПУТОГРАДЊА“ д.о.о. Мрамор, Мерошина. Они су се изводили на основу пројекта који је урадило ЈП „Урбанизам и изградња“ Лесковац и на основу решења о прихватању техничке документације – главног пројекта за извођење радова.Стручни надзор над извођењем радова и управљање инвестицијом вршило је   ЈП „Урбанизам и изградња“ Лесковац.

„Реконструкција пешачких површина једна је од битнијих ставки у инфраструктурном уређењу града, а о томе сведочи и податак да смо у току летњег периода уредили тротоаре у пет улица у централној градској зони за шта је, из градске касе издвојено око 33,4 милиона динара“ –рекао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и додао:

„Трудимо се да Лесковац учинимо што лепшим како за његове суграђане тако и за туристе. Ускоро нас очекује једна од већих манифестација у Лесковцу, манифестација која је прославила наш град и која у Лесковац доводи велики број туриста, а то је Роштиљијада. Те смо у сусрет њој кренули са радовима на санацији дела тротоара на Булевару ослобођења у Лесковцу.“

Вредност радова на Булевару Ослобођења износи око 960 хиљада динара а средства за његову реализацију је обезбедио град Лесковац. Уговором су предвиђени радови на демонтажи постојећих, сломљених плоча и уградња нових "кулије" плоча димензија 40x40x5 центиметара на површини од 350 метара квадратних.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија