wrapper

Радови на уређивању шеталишта поред кеја иза хале „Партизан“ завршени су данас. Шеталиште је добило модеран изглед. За те намене издвојено је 17,4 милиона динара.

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић том приликом казао је следеће:

„Лепши изглед овом делу града донело је уређење шеталишта поред кеја. Овде су, у оквиру партнерног уређења хале „Партизан“, постављене бехатон плоче, ЛЕД осветљење и мобилијар – клупице и канте, засађен је и велики број нових стабала. За све те радове, уређење дворишта хале и овог простора где се налазимо укупно је издвојено 17,4 милиона динара.“

Новица Николић, директор ЈП „Урбанизам и изградња“ рекао је следеће:

„Ово је једно од бољих идејних решења уређења пешачких површина на територији града Лесковца. Урадили смо пешачке површине са обе стране, прилаз, на степеништу су уграђене бехатон плоче, отворен простор испред саме хале, цео простор осветљен је ЛЕД светиљкама, 14 стубова је постављено, 13 клупа, 7 ђубријера и преко 20 садница је засађено, тако да ће овај простор на пролеће, када озелени, засијати пуним сјајем.“

Повод за конференцију за медије била је и завршена метална конструкција – декорација, на почетку моста, новог моста љубави, чиме су Лесковчани добили још једно обележје у граду.

„Поред шеталишта, пуним сјајем сија и нова декорација на мосту испред нас. Намењена је нашим суграђанима за стварање успомена. Идеја је да овај мост буде посвећен љубави, као покретачкој снази читавог човечанства. Вечерас ћемо симболично започети акцију за коју верујемо да ће бити настављена од стране наших суграђана. Окачићемо катанце са порукама љубави и то не само љубави у смислу заљубљености, већ љубави према детету, мајци, оцу, сестри, брату, љубави према књигама, животињама, цвећу, свету, љубави према нашем граду... Свакога од нас љубав у потпуности испуњава,“ – додао је градоначелик Цветановић честитајући свим суграђаним предстојеће празнике.

Ове радове извело је предузеће ЈКП „Грделица“ и њихова вредност износи око 200 хиљада динара.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија