wrapper

У сали Скупштине града Лесковца данас је одржан пријем за пољопривредне произвођаче из крајева Лесковца у којима је претходних година организована подела субвенција, а која је ове године изостала због епидемиолошке ситуације.

„Искрено ми је жао што се због тренутне епидемиолошке ситуације нисам сусрео са 994 пољопривредника који су остварили ове године право на подстицајна средства али смо ипак одлучили да одржимо конференцију са представницима свих шест подручја града како не бисмо прекидали традицију. Пољопривредници се читаве године баве једним изузетно племенитим али у исто време неизвесним и тешким послом и зато град Лесковац следећи Републику настоји да улаже у област пољопривреде све више средстава. Ове године ме је пријатно изненедио рекордан број пријава за субвенције јер је то показатељ да смо успели да остваримо добру сарадњу са власницима фабрика на отвореном и стекли њихово поверење. Зато смо ове године уместо планираних 30 милиона динара кренули са 34,5 милиона, повећали скоро за 5 милиона, како бисмо свим заинтересованим, вредним и марљивим пољопривредним произвођачима успели да одобримо субвенције“ – рекао је данас градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић честитајући присутнима и свим осталим пољопривредницима на додељеним субвеницијама.

„Од 2013. године, када смо преузели одговорност, до сада је 6300 пољопривредника добило исте, и дато је 216,5 милиона динара, односно око 2 милиона евра. До сада смо успели да решимо многе проблеме наших пољопривредних произвођача и омогућимо им боље услове рада јер смо у улагали атарске путеве, комасацију и електрификацију поља. Инвестирали смо укупно 250 милиона динара. Радимо на побољшању путне инфраструктуре како би сви грађани безбедно могли да се баве својом делатношћу. Ове године смо успели да са преко 100 милиона динара решимо Туловску реку и поплаве и сада штитимо њиве и усеве од поплава“ – подсетио је градоначелник на улагања у пољопривреду и изнео чињеницу да Министарство пољопривреде планира да уложи преко 53 милијарде у субвенционисање пољопривредника, са акцентом и на младе људе и у набавку механизације и опреме.

Градоначелник је свим пољопривредницима честитао Нову годину, пожелео успешније године рада, рекао да му је драго што су представници локалне самоуправе успели да свима поделе субвенције и уплате новац на рачуне. Упутио је пољопривредницима молбу да за средства аплицирају и код Министарства пољопривреде које издваја велике суме за ову намену, уз наду да ће се сваке године повећавати средства која град издваја за пољопривреднике.

У име пољопривредника се обратио Срђан Величковић и захвалио се локалној самоуправи и градоначелнику на подршци пољопривредним произвођачима.

„Наше газдинство обрађује око 50 хектара земље, бавимо се ратарством, повртарством и пластеничком производњом. Ове године смо аплицирали за субвенције и добили 100 хиљада динара за бушење бунара. Употребићемо их за наш даљи рад и развој производње. Волео бих да се средства и даље повећавају и желим све најбоље својим колегама пољопривредницима“ – закључио је Величковић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија