wrapper

Сви напори Локалне самоуправе су усмерени ка томе да привреда града Лесковца постане још јача, да се привредне активности побољшају, обезбеде повољни услови за привлачење инвестиција зарад смањења незапослености и повећања квалитета живота свих грађана. Један од доказа да је пут којим Лесковац иде исправан је НАЛЕД-ов сертификат за локалну самоуправу са повољном пословном климом са 92,4 % испуњености критеријума.

Значајан напредак и видљив резултат напорног рада је учињен покретањем Зелене зоне прошле године када је британска компанија Аптив пакард инвестирала 25 милиона евра у свој производни погон. Додатни доказ успеха је одлука локалног произвођача канцеларијског и школског материјала „Статовац“ о куповини парцеле од 2 хектара у вредности од 41, 5 милиона динара како би на њој отворио дистрибутивни центар.

Град Лесковац је додатно исказао своју спремност за сарадњу са инвеститорима када је отпочела асфалтирање и уређење приступне саобраћајнице у дужини од 400 метара који ће олакшати пословање у индустријској зони.

Са радовима се почело средином октобра, они се приводе крају и тим поводом је одржана конференција за медије на којој се обратио градоначелник Лесковца др Горан Цветановић:

„Почетком текуће године председник Републике Србије Александар Вучић отворио је британску компанију „Аптив Пакард“, инвестицију вредну 25 милиона евра. Тада смо донели одлуку и потписали да запосле 2000 радника, они су запослили већ 1500 радника, а биће их 3000.“

„Прошле године смо урадили 500 метара саобраћајнице, паркинг простор, осветљење и све пратеће радове у вредности до 47,2 милиона динара. Подсетићу вас да смо 2017. године урадили кружну раскрсницу без које не би био могућ улаз у Зелену зону на безбедан начин, као и долазак упошљеника, али и сировине које ове фабрике производе. Тада смо из буџета Републике Србије били 37 милиона динара издвојили. Ни од чега, направили смо успешан пројекат, јер долазак, поред страног, и домаћег произвођача - Статовац, који је купио парцелу од 2 хектара и платио Граду Лесковцу 41,2 милиона динара. Баш из тог разлога смо донели одлуку да Град инвестира 33 милиона динара у саобраћајницу у Зеленој зони. Завршено је асфалтирање коловоза у дужини од 400 метара, данас се изводе радови на тротоарским површинама, а поред тога ћемо завршити и стубове за јавно осветљење и све оно што је неопходно да Зелена зона функционише на најбољи могући начин.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија