wrapper

Данас, на Велики четвртак, Град Лесковац, Народни музеј Лесковац и Туристичка организација Лесковац организовали су дружење са децом у Спомен парку поводом највећег хришћанског празника Васкрса. Манифестација је названа „Златно јаје“.

„Данас смо се окупили овде, на прагу празника којем се радују, а највише деца. Зато ће овај Велики четвртак обележити дружење са нашим најмлађим суграђанима који ће учити о обичајима којима се обележава Васкрс, о самом празнику, такмичиће се у фарбању јаја и у потрази за златним јајетом, а скуп ће улепшати дечји црквени хор „Бранко“, наше дивне „Звездице“ и ученици лесковачких основних школа.

Без познавања сопствене културе и обичаја губи се идентитет читавог народа, а верски празници нас на то најбоље подсете. Томе желимо да научимо и наше најмлађе,“ – рекао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

Он је на крају честитао свим суграђанима предстојећи празник и пожелео да га проведу у здрављу, срећи, благостању, окружени својим најмилијима.

Након тога је вероучитељ Милан Живковић говорио деци о обичајима који се практукују за Васкрс, причу о томе зашто се фарбају јаја.

Овој манифестацији присуствовало је око три хиљаде малишана.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија